Kategoriler
Pardus

Humble Indie Bundle 3

“Penguenler de oynar” sitesinden duyduğum duyuru ile Humble Indie Bundle 3’ü gönlümden koan bir ücret karşılığında satıl aldım.  Humble Indie Bundle ne diyecek olursanız ilgili duyuruları buradan tekrarlayayım:

Bizlere bağımsız, çok platformlu ve DRM’siz beş oyuna istediğimiz fiyattan sahip olma imkanı sunan Humble Indie Bundle üçüncü (Nisan ayındaki Frozenbyte paketini de sayarsak dördüncü) kez karşımızda.

Bu kez ağırlıklı olarak fizik temmelli oyunları içeren paketin üyeleri şöyle:


Kampanya yaklaşık iki hafta sürecek ve daha önce olduğu gibi herkes bu beş oyunluk pakete istediği fiyattan (istediğiniz oranda geliştiricilere ve istediğiniz oranda da yardım kuruluşlarına aktarabiliyorsunuz) sahip olabilecek. Bu beş güzel oyunu satın alıp bir an önce oynamaya başlamak için Humble Indie Bundle‘ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

….

Yine, “Pengenler de oynar” sitesinden aldığım habere göre Humble Indie Bundle, satışları 1.000.000 USD’lik tutarı geçince bunun şerefine sepete bir oyun daha eklenmiş. Bu arada Humble Indie Bundle paketini alanlara 15 günlük Minecraft oynama hakkı da verilmekte.  O haberi de alıntılayayım:

The Humble Indie Bundle 3 çok kısa bir sürede 1,000,000 dolar elde etti ve geliştiriciler de bunu kutlamak için pakete yeni bir oyun daha dahil ettiler.

Pakete dahil edilen yeni oyunumuz: Steel Storm: Burning Retribution. Aşağıda bu gelişmeye ilişkin hazırlanmış video sunumu izleyebilirsiniz:

Paketi daha önce aldıysanız şimdi Steel Storm’u da indirmeyi unutmayın. Eğer henüz paketi almadıysanız ne duruyorsunuz 🙂 Ayrıca oyunu arkadaşlarınıza da hediye edebilir ve onları sevindirebilirsiniz. Bunu da hatırlatmış olayım ve bu vesileyle bir kez daha teşekkürler Zeki Bildirici.

İftar heyecanından kaynak belirtmeyi unutmuşum, şudur: Steel Storm added to HIB3.

Velhasıl Kelam, Humble Indie Bundle’ı kendime aldığımda Anıl’ın da oyun merakını bildiğimden, kendisine de bu paketden hediye ettim.Ama hediye mi oldu yoksa kendisine tatlı bir baş belası mı oldu tam emin olamadım.

Şöyle ki, sağolsun sevgili Anıl, Humble Indie Bundle oyunlarının Pardus üzerinde çalışma durumları ile bu aralar epey haşır neşir olmuş durumda.

Özgürlükİçin.com forumlarında, Humble Indie Bundle paketini satın alıp, ilgili oyunları Pardus üzerinde nasıl çalıştırılacağına dair bir başlık açılmıştı. Ben de durumdan muzdarip bir 64 bit kullanıcısı olarak bu oyunları çalıştıramamıştım.

Sağolsun Anıl,  bir kaç gündür, bu başlıkla ilgilenmekte, oyunların nasıl çalıştırılacağını güzelce anlatmış. Diğer taraftan bu başlıkla sınırlı kalmayan çabası da Pardus hata takip sisteminde sürmekte. Bu oyunların gerek duydukları ve Pardus’ta olmayan kütüpheneler, veya paketlerin 32-bit 64-bit durumları ile ilgili epeyce bir hata kaydı açmış durumda.

Anıl’ın bu çabalarının dışında, Pardus kullanan oyunseverlerin yüzünü güldürecek bir proje ile de uğraştığını tekrar belirteyim.

Happy-Kitty(Mutlu Kedicik) isimli projenin duyurusunu daha önce kendisi yapmıştı. Bu proje ile Pardus depolarında bulunmayan oyunlar için bir ek depo oluşturulması hedefleniyor. hedeflerin ötesinde hali hazırda epeyce bir oyun paketlenmiş durumda.

HappyKitty ile ilgili Özgürlükİçin.com E-Dergi’nin 34. sayısında Anıl’ın kaleme aldığı bir yazı bulunmakta.

Daha fala bilgi için Google Arama kutucuğuna: “happy kitty” yazmanız yeterli.

Happy Kitty’nin, proje ile ilgili haberleri ve deposuna eklenejn en yeni oyunları duyurmak için kullandığı bir identi.ca bir de twitter hesabı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Pardus kullanan oyunseverler için yaptığı çalışmalar ve sarf ettiği emekleri için Anıl ÖZBEK‘e teşekkür etmek istiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir