Kategoriler
Genel

Yasadışı Müzik indiren Kadına 1,92 Milyon Dolar ceza

Amerika’da 32 yaşında bir anneye verilen ceza 1,92Milyon $ , bu hafifletilmiş hali 2007 yılındaki ilk yargılama sonucu ceza 5,328 Milyon $ imiş.

İnternet üzerinden paylaşım platformlarından (ağlarından) müzik indirdiği ve lisans ihlali yaptığı tespit edilen Jammie Thomas-Rasset’e tekrar yargılama sonucu şarkı başına 82.000 $ lisans ihlal bedeli ceza kesilmiş.

“İbret olsun” veya “Taksimde sallandıracaksın” yaklaşımındaki bu ceza tarihe geçmeye aday. Jurinin kararını duyunca kulaklarına inanamayan Jammie Thomas-Rasset “Benden bu parayı asla alamazlar, bunu da biliyorlar çünkü bu cezayı asla ödeyemem ama sadece tek düşündüğüm çocuklarım, çünkü ben bir anneyim” şeklinde bir açıklamada bulunmuş.

P2P dosya paylaşım ağlarından Kazaa üzerinde, ticari tescil takip firması MediaSentry tarafından takip edilip bilgisayarından dosya paylaştığı tespit edilen zavallı kadının ibretlik bir cezaya çarptırılması çok haksızca.

Bu ağlarda ağın diğer ucundaki milyonlarca insan da aynı suça iştirak etmiş ve o kadın kadar bu suça ortak. Bugüne kadar internetten p2p ile müzik indirmemiş olan kimse var mıdır ?

24 şarkı…Sadece yirmi dört yüz binlerce şarkılık yasadışı arşivi olan insanlar bu haberi okuyunca kahkahalarını tutamamıştır eminim. Şarkı başı 82.000$ den hesap edince….

Size tavsiyem, internet üzerinden amatör şarkıcıların çalışmalarını ücretsizce dağıttığı, yani ister internet üzerinden dinleme isterseniz bilgisayarınıza indirme imkanınız bulunan. Yeni sanatçıları ve müzik türlerini keşfetmenizi sağlayan JAMEDO.com sitesini ziyaret etmeniz .

Haberin orjinal adresi : http://news.yahoo.com/s/ap/us_tec_music_downloading

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir